KultPlay

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

D_AP

A D_AP a Dezső Alternatív Portál rövidítéséből származik. Az alternatív szó korunk egyik legmeghatározóbb szava. Alternatív színházak és együttesek jönnek létre. Persze amit ma alternatív zenének hívunk az nem korunk újdonsága. Az első alternatív együttesek úgy 20 évvel ezelőtt alakultak, mint például a Kispál és a Borz. Később húzták rájuk ezt a szót hogy alternatív. Sokan elfogadják és használják, valakik ellenzik. Az együttesek többsége 5 tagból áll, az alap 4 tag+billentyűs felállást további hangszerekkel szokták kísérni. Főszerkesztőink két alternatív zenén szocializálódott fiatal. Szeretnek koncertekre járni. Szeretik a Kakaót. De ha a kocsmában véletlenül kifogy a csapolt kakaó, akkor sörrel is beérik. A Dezső nevet szerkesztőnk Grétika adta az oldalnak. Ez van. Tudsz jobbat? Nekünk tetszik. Kapcsolat: zyklon@extra.hu

Friss topikok

  • dezsoke: köszi hogy szóltál, én csak a 30Y-ról tudtam, a plakátot kiraktam a főoldalra (2008.12.08. 19:49) Év végi koncertek

Linkblog

KultPlay

Suhancos

2009.03.10. 19:13 | dezsoke | Szólj hozzá!

Ezen az estén az egyébként is eklektikus - népzenés, akusztikus, hiphopos, történetmesélős, vallomásos - Suhancos különleges stúdiókoncertjét hallhatjuk. Nagybőgő, brácsa, ritmust lüktető szavak és háztáji hiphop, az MR 8-as stúdiójából. Akusztik második kanyar.

_Akik
A Suhancos Kőházy Ferenc, azaz Fankadeli, és Szabó Balázs prímás/gitáros közös projektje, amelynek bemutatkozó albuma a 2007 tavaszán megjelent Üzenetrögzítő, aktuális lemeze pedig a Jól tévedni emberi dolog.

_Amit

A kecskeméti Fankadeli jól ismert a hazai underground hiphopban, tíz éve kezdett rappelni, létrehozta a Night Root Studiót. Kőházy igazi ezermester, hiszen azon kívül, hogy sorban adja ki keserű és kemény szövegeiről ismert raplemezeit, hangmérnökként, producerként és operatőrként szintén dolgozott már. Új formációja a folk, az akusztikus pop és a hiphop izgalmas fúziója. A Suhancos friss második albuma, a Jól tévedni emberi dolog címet viseli, ami a srácoktól megszokott szójátékok után talán már nem is annyira pikáns, mint inkább beszédes. Az új lemez, a zenekar öndefiníciója szerint, „egyértelműen az Üzenetrögzítő folytatása, de kissé letisztultabb hangvételben”. A dalok „jazzesebb alapokra kerültek, és még hangsúlyosabb szerephez jutott a hegedű, miközben megmaradt a Suhancosra jellemző erőlködésmentes lazaság és a zsír szövegek is”.

_Akusztik
Rap, ritmus nélkül? Na, jó: rap, dob nélkül. A Suhancos egész különleges akusztikus folk-hop produkciót vezetett elő a 8-as stúdióban, hiszen dob nélkül adta elő számait. Így a számok lüktetését a szövegek lüktetése adta. Ami a hangszerelést illeti, ezen az estén inkább a duó folkos-akusztikus jellege volt a domináns - Fankadeliék vemdég nagybőgőssel és brácsással készültek. Feldolgozásként pedig a Jazzékiel 40 öltés című számát adták elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://dezso.blog.hu/api/trackback/id/tr25994291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása