Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

D_AP

A D_AP a Dezső Alternatív Portál rövidítéséből származik. Az alternatív szó korunk egyik legmeghatározóbb szava. Alternatív színházak és együttesek jönnek létre. Persze amit ma alternatív zenének hívunk az nem korunk újdonsága. Az első alternatív együttesek úgy 20 évvel ezelőtt alakultak, mint például a Kispál és a Borz. Később húzták rájuk ezt a szót hogy alternatív. Sokan elfogadják és használják, valakik ellenzik. Az együttesek többsége 5 tagból áll, az alap 4 tag+billentyűs felállást további hangszerekkel szokták kísérni. Főszerkesztőink két alternatív zenén szocializálódott fiatal. Szeretnek koncertekre járni. Szeretik a Kakaót. De ha a kocsmában véletlenül kifogy a csapolt kakaó, akkor sörrel is beérik. A Dezső nevet szerkesztőnk Grétika adta az oldalnak. Ez van. Tudsz jobbat? Nekünk tetszik. Kapcsolat: zyklon@extra.hu

Friss topikok

  • dezsoke: köszi hogy szóltál, én csak a 30Y-ról tudtam, a plakátot kiraktam a főoldalra (2008.12.08. 19:49) Év végi koncertek

Linkblog

KultPlay

Kispálék felborzolják a kedélyeket

2008.11.27. 19:34 | dezsoke | Szólj hozzá!

Már-már akár hagyománynak is mondható, hogy a Kispál és a Borz az év vége felé sajátos hangulatú, minden év közbeni fellépésétől eltérő előadást tart a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – és ez idén is így lesz, 2008. december 29-én (hétfő) 20:00 - 22:00 óra között.

Dalait két, egymástól markánsan elkülönülő megfogalmazásban adja majd elő a zenekar: az est első részében szigorúan trióként (dob, basszus-ének, gitár) játszik, minden elektronikus effekt nélkül, szellős hangszereléssel. A második félidőben pedig – kiegészülve a már jól ismert „Kispál tokkal vonóval” produkció zenészeivel – újrahangszerelt régi és vadonatúj dalok váltják egymást.

Itt lesz a Varga Ferenc Vonóstrió (Kunos Tamás, Szabó Attila, Pál István Szalonna), Dióssy szintetizátor helyett eredeti Hammond orgonát, Fender Rhodest és hangversenyzongorát használ, Leskovics Gábor pedig gitárjai mellett bendzsót, mandolint is hoz. A cél, hogy a kiváló akusztikai térben minden hangszer fantasztikusan szólaljon meg......Ha már sikerült mindenkiben felBorzolni a kedélyeket, akkor mindenkit ki kell hogy ábrándítsak.

Sajnos a koncertre akkora érdeklődés jelentkezett, hogy az összes jegy elkellt. Aki meg szeretné nézni a zenekart Budapesten, annak lehetősége nyílik december 10-én megtenni ezt a Dürer Kertben (XIV. Ajtósi Dürer 19-21.). Fontos, hogy ez nem ülős koncert, hanem hagyományos, állós. Jegyek elővételben minden nap 17.00-tól kaphatóak a Dürer Kertben.

Jegyár elővételben 2700 Ft, a koncert napján 3000 Ft.

 

Címkék: varga ferenc kert kispál dürer bartók béla hangversenyterem trió vonóstrió

A bejegyzés trackback címe:

https://dezso.blog.hu/api/trackback/id/tr7791945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása